Emin3m - regele rappului alb..

In jos

Emin3m - regele rappului alb..

Mesaj  Dj Tavy la data de Sam Iun 14, 2008 9:57 pm

EminemInformații generale
Nume naștere Marshall Bruce Mathers III
Alte nume Slim Shady, Marshall Mathers
Data și locul nașterii 1972/10/17
St. Joseph, Missouri, U.S.
Origine Detroit, Michigan, U.S.
Gen muzical Hip hop
Ani de activitate 1996 – present [1]
Interpretare cu D12, Dr. Dre, Akon, G-Unit, The Alchemist
Website www.eminem.com


Eminem, născut sub numele Marshall Bruce Mathers lll, pe 17 octombrie 1972, în St. Joseph, lângă Kansas este un cântăreț american de muzică hip-hop.

Și-a petrecut cea mai mare parte a copilăriei atât în orașul în care s-a născut, cât și în Detroit. Atras fiind de muzica rap încă din adolescență, Eminem a început să cânte de la vârsta de 14 ani, repetând în subsolul casei unui coleg de școală. Cei doi și-au luat numele de scena Manix și M&M (Marshall Mathers), schimbat în scurt timp în Eminem. Pentru a putea trece peste piedicile și concepțiile rasiste cum că albii nu cântă rap, s-a hotărât că modul cel mai ușor de a caștiga audiența în lumea « underground » este de a face battle cu alți rapperi, în cluburi. Deși nu a fost acceptat imediat, în timp a devenit atât de popular încât oamenii îl provocau pentru a își face un renume ei înșiși.

Discipol al lui Dr. Dre, rapperul Eminem devine în 1999 unul dintre cei mai controversați rapperi din branșă. Folosind bit-uri inteligente și având un talent incredibil de a da frâu liber sentimentelor și întâmplărilor nefericite ce i-au ocupat toată copilaria, succesul său devine cel mai mare succes de la debutul solo al lui Dr. Dre, cu șapte ani în urmă.

Controversele rezultate din versurile sale au reprezentat cea mai bună reclamă pe care orice muzician și-ar fi dorit-o. Nu a mai existat un rapper de rasă caucaziană care să aibă succesul său. Toate acestea i-au oferit o platformă inaccesibila altora, poate la fel de talentați rapperi afro-americani. Deși un bun producător, talentele sale au fost mereu umbrite de prezența sa media, prezență ce combina elemente de geniu neînteles. Mesajele sale se refereau la tineretul dezafectat care are puține modele în lumea rap la care să se raporteze. Sinuciderea unchiului său a determinat ieșirea sa pe o scurtă perioadă din lumea muzicii rap, dar s-a întors și a început să primească oferte de a forma grupuri. Pentru prima dată s-a alăturat formației New Jacks, apoi formației Soul Intent de unde a scos prima melodie, în 1995. Un rapper pe nume Proof, alături de care a cântat Eminem, l-a placut atât de mult încât l-a invitat să formeze un grup. Acestui grup i s-au alăturat câțiva prieteni și au alcătuit D12, format din șase membri, fiecare având proiectul său solo.

Nașterea primului său copil a pus, din nou, cariera sa pe planul doi fiind nevoit să lucreze pentru a avea grija de familia lui. Acest lucru a determinat începutul compozițiilor de texte cu conținut explicit, arătându-si astfel nefericirea și tristețea. Un album de debut în 1996 - “ Infinite” a deviat ruta sa artistică însă a primit și ceva laude comparându-l cu Nas și AZ. Apoi a creat “Slim Shady”, un alter ego, deoarece i s-a făcut frică să cânte despre ceea ce simte. Scriind despre sentimentele sale, a avut mult material în același an, atunci când mama sa a fost acuzată de abuz mental și fizic asupra fratelui său mai mic. Anul urmator prietena sa l-a părăsit și i-a interzis să mai viziteze copilul, așa că a fost obligat să se mute înapoi cu mama sa, experiență care i-a mărit ura pentru ea. Ceea ce scria devenea din ce în ce mai rău, dar asta după începutul abuzului de alcool și de droguri (somnifere – din cauza stresului nu mai putea sa doarmă și a fost nevoie sa apeleze la medicamente, dar a devenit dependent).

O tentativa de sinucidere ratată a fost ultima picătură, apoi a realizat că singurul mod de a evada din viața sa atât de tristă era să se ocupe serios de muzică. A scos LP-ul “Slim Shady” plin de spirit, vesel, amuzant și provocator. Făcând o impresie foarte bună, nu numai prin modalitatea sa de a cânta rap nazal ci și prin culoarea pielii, a fost numit “marea speranță albă”.

După cum spune « legenda », Dr. Dre i-a descoperit caseta pe treptele casei de producție Interscope, însa în realitate, Eminem a ocupat locul doi la un concurs de freestyle, în 1997. Concursul se chema Rap Olympics MC Battle și a avut loc în Los Angeles. După concurs i s-a cerut un demo. După o lună Dr. Dre a ascultat demo-ul lui Eminem. Dre a fost mai uimit de culoarea pielii decât de talentele sale. După nici o ora din prima întalnire înregistrau deja “My Name Is”. Dre a fost de acord să-i producă albumul și au scos melodia “Just Don’t Give a Fuck” pentru a-și face reclamă albumului. S-a împăcat cu prietena sa, cu care s-a căsătorit în 1998, iar Interscope il promova ca pe discipol al lui Dre. O apariție pe Kid Back’s Devil Without a Cause l-a ajutat să-și îmbunătățească imaginea și să devină mult mai cunoscut.

Cel mai bine-vândut LP al lui Eminem vine în anul 1999, având marele hit (atât melodie cât și videoclip) “My Name Is”, plus “Guilty Conscience”, ce i-au adus în următorul an câștigarea de trei ori a discului de platină. Devenind foarte vizibil, critici numeroase au apărut la adresa versurilor și continutului explicit. LP-ul “ The Marshall Mathers” a apărut în vara anului 2000, apropiindu-se de două milioane de copii numai în prima săptămână – cel mai bine vândut album rap din toate timpurile. Din păcate acest succes a dus la și mai multe controverse. Printre incidente se pot aminti o ceartă în versuri cu Christina Aquilera, un proces cu mama sa, plus un scandal într-un bar din Detroit după ce și-a văzut soția sărutându-se cu altul. Albumul său a rezistat foarte multă vreme în topul preferințelor publicului. Criticile media pe baza textelor explicite din “Kill You” și “ Kim” cresc. Acestea au fost ultimele melodii ce au pus capăt căsătoriei (în aceste melodii explicând cum își va ucide soția). Înainte de divorț a mai existat o tentativă de sinucidere.

Premiile Grammy i-au nominalizat albumul de mai multe ori și pentru a le închide gura criticilor, Eminem l-a invitat pe Elton John în duet în aceasta ceremonie. În 2001 s-a refăcut D12, scoțând un album cu aceștia. A încercat să ignore eforturile mamei sale de a-l enerva, cu replica de album a acesteia. După turneul cu D12, a facut filmul “8 Mile”, film bazat pe viața sa, regizat de “fanul” său Curtis Hanson (Wonder Boys). Succesul filmului nu s-a lăsat așteptat: pelicula a încasat peste 100 de milioane de dolari numai în America, iar melodia de pe coloana sonoră a filmului, “Lose Yourself”, i-a adus acestuia un premiu Oscar.

În 2002 a reapărut pe scenă cu “Without Me”, melodie ce-i ataca pe Moby și pe Limp Bizkit, și sărbătoarea reintrarea sa în lumea muzicii. Melodia “Cleanin’ Out My Closet” a arătat copilaria sa disfuncțională și a explicat ura pe care o poartă pentru mama sa. După ce a anunțat că se va retrage, Eminem a scos un nou album în 2006 “Eminem Presents The Re-Up”, în care îi lansează pe câțiva tineri rapperi. Cel mai promițător părând să fie Stat Quo.

Bad-Boy-ul american

Este lipsit de sens să scrii povestea vieții lui Eminem, cele mai multe evenimente fiind născocite chiar de el însuși. Un lucru sigur este ca rapper-ul american s-a născut în 1972,numele de botez fiind Marshall Bruce Mathers III (M&M=Eminem), și a crescut fără tată pe străzile orașului Detroit.Duritatea cu care s-a deprins i-a adus lui Eminem, descoperit de Dr.Dre, porecla de Slim Shady.

Discografie

* 1996 - Infinite
* 1997 - Slim Shady EP
* 1999 - Slim Shady LP
* 2000 - Marshall Mathers LP
* 2001 - D12 - Devils Night
* 2002 - The Eminem Show
* 2002 - 8 Mile
* 2003 - Straight From The Lab EP
* 2004 - D12 World
* 2004 - Encore
* 2005 - Curtain Call (Greatest Hits)
* 2006 - Eminem Presents The Re-Up
* 2008 - King Marshall
avatar
Dj Tavy
Admin

Mesaje : 12
Data de înscriere : 14/06/2008
Localizare : Constanta

Vezi profilul utilizatorului http://octavian92.hi5.com

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum